3 gode råd til at spare penge

Har du altid drømt om at rejse på eventyr i Afrika, men spænder økonomien ben? Fortvivl ej. Med få justeringer i din hverdag og økonomi kan du hurtigt spare en masse penge. Læs med her, når vi giver dig tips og tricks til at lave få ændringer i dine daglige vaner, så du er på vej på din drømmerejse.

Lav en madplan

Der er mange penge at hente ved at kigge dine madvaner grundigt efter i sømmene. Mange af os smider store mængder mad ud hver uge, og det er hverken godt for miljøet eller din pengepung. Sørg derfor for at handle klogt ind.

Sæt dig eksempelvis ned hver søndag, og lav en madplan for den kommende uge. På den måde får du skabt et overblik over dit madforbrug. Sørg for, at retterne på madplanen indeholder nogle af de samme ingredienser, så en hel pose gulerødder eller andet ikke ligger og bliver dårligt. De fleste af os fristes til at smide forskellige impulskøb ned i kurven, når vi traver rundt i supermarkedet. Men med en udførlig indkøbsliste ved du lige præcis, hvad du går efter.

Søndag aften kan du lave til ”rydde-op-i-køleskabet-dag”. Her samler du alle madvarer og eksperimenterer med at sætte dem sammen til spændende retter. Det giver en god følelse at undgå madspild.

Tilbered større portioner, og husk madpakke

Når du nu er i gang med kødgryderne, så lav endelig større portioner, som du kan fryse ned. På den måde kan du hurtigt og let få lækker mad på de dage, hvor overskuddet ikke er der, og det derfor ofte ender med take away-løsningen.

Husk også at lave en madpakke aftenen forinden, så du ikke fristes til at køre forbi bageren om morgenen, eller slå et smut forbi kantinen på arbejde. Selvom det virker som mindre beløb, render det lynhurtigt op i dit månedlige budget.

Tag cyklen

Hver måned bruger mange af os mange penge på transport. Både togbilletter og benzin til bilen. Men hvis du arbejder i en rimelig afstand fra dit hjem, sparer du mange penge ved at hoppe på den tohjulede i stedet. Selvom du måske ikke kører langt på arbejde i din bil, så bruger du altså stadig masser af benzin – og penge. Når du tager cyklen på arbejde, sparer du ikke bare penge, du gør også noget godt for dig selv og miljøet. Du giver dig selv et skud energi fra morgenstunden – og det kan du køre på resten af dagen.

Opret kørselsordninger og hold øje med benzinpriser

Hvis du bor så langt fra dit arbejde, at det er urealistisk at cykle, kan en anden løsning være at lave kørselsordninger. I stedet for at du og dine kolleger kører hver for sig, kan I spare mange penge ved at splejse om benzinen. I kan skiftes til at køre, så det ikke kun er én, der henter og bringer.

Når du skal tanke bilen med brændstof, tænker du måske, at de få ører fra eller til ikke gør den store forskel. Men som et gammelt ordsprog siger ”mange bække små gør en stor å”. Det kan godt være, at det som enkeltstående tilfælde ikke gør den store forskel, men i det lange løb, kan du spare masser af penge på at tanke benzin, når det er billigt. En god tommelfingerregel er, at det er billigst at tanke bilen inden kl. 10 om formiddagen.

Kig på dit forbrug i hjemmet

Dit hjem er et af de steder, hvor du virkelig kan spare penge. Børster du tænder, mens hanen løber? Og sæber du håret ind, mens bruseren stadig står tændt? Hvis du gør det, går der meget vand og mange penge til spilde. Så gør det til en vane at slukke imens.

Hvis du jævnligt bruger din tørretumbler, er det også et sted, du kan sætte ind. Hæng i stedet dit tøj til tørre enten i et rum med god udluftning eller i den friske natur. Ikke nok med at du sparer penge på elregningen, dit tøj holder også længere. Og derfor vinder du også på det område, fordi du ikke behøver købe nyt tøj så ofte.

En anden idé er at investere i elektroniske termostater til dine radiatorer. Så kan de nemlig automatisk skrue op og ned for varmen i løbet af et døgn. Om natten, eller når du er på arbejde, behøver det ikke være specielt varmt i din bolig. Du indstiller derfor termostaten til at skrue lidt op for varmen, inden du kommer hjem.

Så hurtigt og enkelt er det at spare penge sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *