Gode råd ved optagelse af lån

Hvis du står for, at skulle optage et lån, er det vigtigt at du sammenligner de forskellige låneudbydere, i stedet for at vælge den første og bedste. Der findes flere forskellige hjemmesider, der kan hjælpe med dette.

Indlægget er sponsoreret af online-lån.dk – lån på nettet.

Hvis det lån du optager har en variabel rente, det kan i mange tilfælde være en fordel for dig som låntager, skal du være opmærksom på, at renten kan stige. I dette tilfælde, er det vigtigt, at der i din økonomi er plads til, at lånet i løbet af lånetiden kan blive dyrere. Det må derfor altid tilrådes, at have en opsparingskonto til uforudsete udgifter.

En god måde at sammenligne lån på, er at tjekke de forskellige lånetypers ÅOP. Det står for Årlige Omkostninger i Procent og dækker ALLE de udgifter der er i forbindelse med lånet. En anden nem måde at sammenligne lån på, er at sammenligne tilbagebetalingsbeløbet. Her skal man dog være opmærksom på, at jo længere lånetiden er, og derfor afdragenes størrelse, jo større er tilbagebetalingsbeløbet.

Ligegyldig om du skal låne et mindre eller større beløb, må man altid råde til, at man selv har en udbetaling der dækker noget af udbetalingen. En god regel er, at man mindst skal have en opsparing på 20%. I mange tilfælde, især ved større lån, kræves en udbetaling, der kan variere, i forhold til den vare eller ydelse man skal låne til.

Et sidste råd skal være: Lån kun til varige forbrugsgoder. Det kan være eksempelvis være computer, TV eller mobiltelefon. Hvis du har brug for at låne til eksempelvis ferie, er det værd at overveje, om du ikke kan vælge en billigere ferieform, som du kan betale kontant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *