Guide: Hvornår er det nødvendigt at låne 5000kr?

Der er rigtig mange gode grunde til at tænke dig om inden du optaget et kviklån eller et mikrolån – også selv om det drejer sig om så små beløb som 5000kr eller mindre. I dag svømmer nettet med tilbud fra udbydere af lån i alle størrelser, men hvornår er det egentlig nødvendigt at lån 5000kr?

I dag er det tættere på at være normen end nogensinde før, at folk svarer ja, når du spørger, om de har prøvet at optage et kviklån eller lignende. Især blandt de unge på under 25 er det meget udbredt – men også de ældre er ved at blive mere synlige i statistikkerner.

Hvilken form for lån tilbyder lån på 5000kr?

Lige præcis 5000kr er næsten et magisk tal, når det kommer til onlinelån. Det er et beløb, der hører ind under flere forskellige kategorier på en gang og derfor giver dig stor mulighed for at finde ekstra mange tilbud, når du søger på nettet.

Det er både et kviklån, men også et minilån.

  • Kviklån er hurtige lån, der optages via ansøgning på nettet og som regel godkendes indenfor få minutter. Du kan låne mellem 5000kr og 60.000kroner (definitionen varierer alt efter, hvor du læser).
  • Minilån er et lille lån med kort løbetid, der som regel oprettes for at dække hullet sidst på måneden eller som skal bruges til et specifikt formål, der ikke kan udsættes.

Det er meget forskelligt, hvordan de forskellige former for lån defineres på nettet, men fælles for alle er, at lånene er hurtige at optage og kan være dyre at betale tilbage, hvis ikke du husker at læse alt – også det med småt.

Hvornår er det nødvendigt at låne 5000kr?

Egentlig er det fristende at skrive; aldrig! Som svar på det spørgsmål, men det ville ikke være sandheden. For det er sådan, at der kan opstå situationer, hvor der vitterligt ikke er andre muligheder and at ansøge om et lån på nettet, hvis du pludselig står og mangler et mindre beløb for at få enderne til at mødes.

Det kan være helt simple ting som at din vaskemaskine eller tørretumbler står af midt på måneden og der ikke er nok på opsparingen til at købe en ny. Det kan også være en anden uforudset udgift, der ikke er regnet ind i budgettet og derfor kan ende med at vælte hele økonomien, hvis ikke der kommer et boost ind udefra.

Inden du låner

Er du kommet i den situation, hvor der ikke er andre muligheder end at optage et lån, så er der en række ting du kan gøre for at give dig de bedste forudsætninger for at komme ud af lånet med skindet på næsen.

  1. Lav et budget
  2. Undersøg dine muligheder
  3. Indhent flere tilbud
  4. LÆS ALLE PAPIRER INDEN DU GODKENDER!

Hvis du følger ovenstående råd er du bedre rustet til at forstå, hvad et lån kommer til at betyde for din økonomi i fremtiden og forbedrer derved også dine chancer for at kunne overholde aftalen du skriver under på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *