Hvordan sparer man penge, når man er flyttet i lejlighed?

Stort set alle flytter i lejlighed på et tidspunkt. Nogle er ganske unge når de flytter, mens andre er et sted i tyverne. Ens for alle er dog, at det er en fed følelse at flytte hjemmefra. Dette er på trods af de mange udgifter, man pludselig får. Alt det, mange er vant til at få gratis hos mor og far, koster pludselig penge. Mad, varme, internet og meget mere. Dertil kommer naturligvis også huslejen, hvilket ofte er det, man bruger flest penge på. Heldigvis er der nogle måder, hvorpå man kan spare lidt penge.

Budgetter og tilbudsaviser er nemme måder at spare på

Selvom det er kedeligt, er det altid en god ide at lægge et budget for måneden. Dette kan være svært, da det kræver en del planlægning. Dog behøver man ikke nødvendigvis på forhånd at beslutte, at man bruger præcis 1347 kroner på mad. Nogle vælger eksempelvis at lægge 1500 til side til mad, og derefter prøve at komme under dette beløb. Et madbudget på 30 dage er næsten umuligt at forudse. Der er nemlig også noget, der hedder tilbudsaviser. Og her kan man faktisk spare lidt penge.

Nogle vælger at lave madplan efter de madvarer, der er på tilbud. Andre køber bare det, de har brug for, når tilbuddet er der. Der er hverken noget, der er rigtigt eller forkert. Dog kan det klart anbefales, at man holder øje med tilbuddene, vil man spare penge. For det er ikke billigt at bo ude. Ofte afhænger det jo også af lejligheden. Både størrelsen, standen samt beliggenheden. Leder du efter noget at bo i, kan du måske finde en fin lejlighed i Kalundborg eller Korsør. Her er der nemlig mange lejligheder, der er ganske fine at bo i.

En lejlighed er ofte lig med uddannelse eller arbejde

Når man flytter i lejlighed, er det ofte med et formål. Ofte er dette formål at komme tættere på sit studie eller arbejde. Dette er eksempelvis grunden til, at nogle flytter i lejlighed i Korsør og Kalundborg. Dette betyder altså også, at mulighederne for at betale huslejen, bliver lidt mere realistiske. Studerer man, får man SU. Arbejder man, får man naturligvis løn. Lige meget om man er færdiguddannet eller ufaglært, kan man sagtens tjene til en almindelig lejlighed, arbejder man på fuld tid. Med mindre man måske bor i en lejlighed på 80 kvadratmeter, og har et kæmpe forbrug ved siden af. Er dette tilfældet, er det på tide, at få styr på sin økonomi – med mindre man altså tjener styrtende.

Som udeboende skal man også passe på med at låne penge. Tager man lige et hurtigt kviklån for at dække resten af måneden ind, kan man hurtigt havne i fælden. Før man ved af det, har man taget endnu et lån, og så skylder man til højre og venstre. Se derfor altid lån, lige meget hvilken slags, det er, som sidste udvej. Spørg hellere forældre eller venner. Alternativt kan man tage et SU-lån. Selvom disse også har renter, er de trods alt ganske lave. Samtidig kræver det selvfølgelig, at man er studerende. Men undgå for alt i verden at havne i gæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *