Hvorfor skal jeg refinansiere?

Refinansiering eller rentetilpasningen af et lån er den genforhandling, man laver med sin bank eller realkreditinstitut som foregår med jævne mellemrum. I samarbejde mellem bank og eller realkreditinstitut fastsættes en ny rente på lånet. Som regel skal man blot ringe eller skrive til sin bank, hvis man gerne vil refinansiere sin gæld.

Det er dog muligt, hvis man har lån i forskellige banker at samle lånene til ét samlet lån, således at man har et bedre overblik og kan spare penge. Hvis man er i tvivl om man skal refinansiere så kommer her et svar på hvorfor og en mulighed til hvordan man gør. Hvis man refinansiere i dag, så vil langt de fleste kunne både spare penge, skabe bedre overblik over økonomien og tilpasse en løsning der passer lige nu og her. Det gælder både private og erhvervsdrivende, hvis man ønsker refinansiering af gæld.

Saml dine lån

En stor del af befolkningen er loyale overfor at den finansieringsløsning, som man har i øjeblikket er den bedste. Som markedet har ændret sig er der sket en del ændringer. Det kan derfor godt være fordel at undersøge markedet for hvorvidt man har den bedste og billigste løsning.

En af de bedste muligheder for at opnå de bedste vilkår i forbindelse med at refinansiere sin gæld er, at man med fordel kan samle sine lån til ét samlet. Det er en god idé og der er rigtig mange gode grunde til at samle sine lån. Der er dog to altoverskyggende fordele ved at samle sine lån.

1) Spar penge

Den første grund handler om, at man kan spare rigtig mange penge ved at samle lånene. Èt stort lån er oftest langt billigere end at have en del små lån, af den simple grund at det store samlede lån i langt de fleste tilfælde har en lavere årlig omkostning i procent (ÅOP). De årlige procentuelle omkostninger kan relativt præcist udpege hvor billigt eller dyrt dit lån er. Der er en klar gennemsnitlig tendens til, at de store lån er en hel del billigere end de mindre lån. Derfor skal man netop samle sine penge i ét stort lån. Der er nemlig en hel del penge at spare her.

2) Skab overblik

Den anden grund handler grundlæggende om, at man ikke skal bekymre sig omkring sin økonomi. Hvis man har mange lån fordelt på forskellige banker så bliver det hurtigt meget uoverskueligt, at kunne fokusere på at skabe balance i sin økonomi. En af danskernes største bekymringer er deres privatøkonomi, og mangel på overblik kan nemt gøre de bekymringer større.

Hvis man i stedet for at have mange små lån vælger at samle dem i ét stort lån, er det klart lettere at danne et overblik over sine gældsforpligtelser. Derfor skal man tage fat i din økonomi med det samme. Få tjekket op på dine lån og indhent flere tilbud fra forskellige banker så man har de bedste kort på hånden, når man skal til at generobre overblikket og skabe en bedre balance for i dit liv.

Kom igang med det samme

Hvis man skal refinansiere sin gæld er der gode muligheder for både at spare penge og bedre overblik over sin økonomi. Det gælder uanset om du er privatperson eller driver en virksomhed. Det er blot et spørgsmål om at indhente forskellige tilbud og se hvilket et der passer til det behov man har.
Hvis man vil samle lån så kan det i de fleste tilfælde gennemføres blot ved brug af NemID. For private kan man benytte tage sit nøglekort eller NemID app, mens man som virksomhedsejer skal benytte NemID Erhverv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *