Kan du spare penge ved at samle dine lån?

At spare penge handler ikke kun om at sætte ind penge på en opsparingskonto eller investere i aktier for at få størst mulig afkast. Det handler primært om at skære ned på de daglige udgifter. Dette kan gøres ved at droppe morgenkaffen på cafeen, sætte ugeblads abonnementerne på pause eller ved at samle små lån og anden gæld til et større og billigere lån. Sidstnævnte kaldes for refinansiering.

Refinansiering af små lån, kredit og andre gældsposter er nok den nemmeste måde at spare penge på. Det er ikke unormalt at vi ofte bruger flere kreditkort og små lån som betalingsmiddel til dækning af forskellige udgifter. Desværre har denne type lån den ulempe at de er dyre og dermed kommer din privatøkonomi hurtig ud af kontrol.

Ved at samle dem til et større lån kan du spare mange penge hver måned, fordi du kan få et gunstigere lån med lavere rente. Således kan du blive gældfri hurtigere.

Refinansiering kan hjælpe dig

Formålet med refinansiering er at du kan få betalt din gamle gæld og dermed få bragt dine månedlige afdrag ned på et mere normalt niveau. Kort sagt så indebærer refinansiering at du indløser dine eksisterende gældsposter, og sådan samler du flere små forbrugslån til et større lån. Det nye lån skulle gerne have en lavere renter og bedre vilkår, og på den måde kan du hurtigt spare penge.

Som nævnt har mange små lån en høj rente, og det er ikke unormalt med en gennemsnitsrente på mellem 20 og 30 procent, noget som gør dem til de dyreste lån på markedet. Et almindelig forbrugslån har i gennemsnit en nominel rente på 12 til 14 procent. Der skal ikke meget hovedregning til at regne ud at du sparer tusindvis af kroner om året ved at samle dine lån.

Tag kontrol over din økonomi

For mange kan refinansiering være det første skridt på vej ud af en vanskelig situation. De fleste danskere har i dag et eller flere kreditkort som bruges flittigt, og når man har brugt lidt for mange penge på at shoppe, så er let at lade sig friste til at ansøge om et sms lån for at betale regningen fra kreditkortselskabet. Ved at ansøge om et større forbrugslån kan du indfri din gæld og sådan samler du flere små lån til et større med en lavere rente.

Ved at refinansiere gammel og dyr gæld vil du ikke kun spare penge – du nøjes også med kun at skulle forholde dig til en bank/långiver og får kun tilsendt en faktura hver måned. Det giver dig en mere privat økonomi og reducerer risikoen for at du glemmer at betale regningen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *