Lån penge til det du ønsker

Du kan lån penge til det meste. Men alt efter hvad du ønsker at lån penge til bliver renten også deraf. Det vil altså sige, at hvis du ønsker at bruge de lånte penge på mindre værdifulde ting som rejser, regninger osv., som ikke har en reel værdi, kommer du til at betale en høj rente. Det skyldes, at du renten følger risikoen, som långiver tager. Hvis långiver tager et lån til værdifulde ting som bil eller hus, har de jo en værdi, som långiver kan tage pant i således, at långivere er sikre på at få en del af deres lån tilbage. Det er altså vigtigt at gøre op med sig selv, om de ting, man ønsker at låne penge til, er så nødvendige med tanke på den risiko og rente, som bliver deraf.

 

For at gøre dette lettere og give potentielle långivere et bedre overblik over lån, risiko og renter er der blevet opstillet forskellige lån du kan tage, som billån, forbrugslån og huslån.

Forskellige lånkategorier

Når du tager et lån, er det vigtigt at gøre op mig sig selv, hvad du ønsker at låne dine penge til. Dertil følger nemlig risiko og rente. Hvis du eksempelvis skal bruge de lånte penge til uforudsete omkostninger eller forbrug, er det et forbrugslån, som du skal tage. Et forbrugslån har en høj risiko fordi, det ikke er muligt for långivere at tage pant i regninger eller andet forbrug. Derfor er der en relativ høj risiko for, at långiverne ikke får deres udlånte penge tilbage i forhold til de andre lån, derfor medfølger der her en høj rente.

 

Hvis du ønsker at låne dine penge til en bil eller et andet relativt dyrt motorkøretøj, kan du med fordel vælge at tage et billån. Et billån kan finansiere hele eller en del af udbetalingen til køretøjet. Det er muligt at tage pant i motorkøretøjet, hvilket giver långiverne en sikkerhed og dig en lavere rente. Løbetiden på sådan et lån er ofre omkring 10 år. Det største lån og investering du kommer til at lave i dit liv er boligkøb, derfor er det selvfølgelig også muligt at låne til dette. Et huslån er med lavest mulig risiko og med pant. Der skal meget til at din bolig mister værdi, derfor er det et lavt risikolån, som giver en lav rente.

Lån penge på nettet

De ovenstående lånemuligheder de helt traditionelle låntyper. Men med verdens digitale udvikling er der ligesom på alle andre markeder også op blomstret nye muligheder på lånemarkedet. Det er nemlig muligt at låne pengene på nettet i dag super hurtigt og let. Du kan få pengene på din konto samme dag, som du tager lånet i stedet for en lang ventetid ved de traditionelle lån. Derudover kan du også opnå andre fordele ved at lån penge på nettet i stedet for at benytte de mere traditionelle låntyper som lavere renter og gratis lån. Det er dog vigtigt altid at huske vilkår og krav når du låner penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *