Sådan sparer du penge i husholdningen

Uanset om du lever sparsommeligt på en SU, tjener en klækkelig løn eller bor i et kollektiv, så er der næppe nogle som siger nej til at spare en skilling eller ti i det månedlige budget. Det kan dog være en uoverskuelig opgave at skabe ekstra penge hver måned, men her finder du et par gode tips til, hvordan du kan gå til værks.

 

Først og fremmest bør du lægge et realistisk budget. Det betyder, at du skal inkludere alle dine faste udgifter som husleje, regninger, kontingenter og faste transportudgifter hver måned. Hernæst kan du se dit rådighedsbeløb, det vil sige de penge, som der endnu ikke er placeret på en post, baseret på din husholdnings totale indkomst. Hvorledes du vælger at distribuere dit rådighedsbeløb er helt op til dig, men langt de fleste mennesker budgetterer en stor del til mad og andre leveomkostninger, hvorfor det er smart at lave en madplan.

Lav en madplan

Alle har brug for at spise, men det er de færreste mennesker der kan planlægge samtlige måltider en hel uge forud. Hvis du synes, opgaven er uoverskuelig, kan du starte med blot at planlægge din husholdnings aftensmåltider. Når du ved, hvad der er på menuen, behøver du også handle færre gange og dermed mindsker du risikoen for dyre impulskøb. I stedet kan du købe større poser pasta, pakker kød eller bakker med salat, da du ved, at du får dem brugt og dermed kan du nyde rabatten som ofte forefindes ved større køb. Her sparer du allerede penge i husholdningen. En anden måde en madplan er med til at spare penge, er, at du ofte kan spise resterne af dine planlagte aftensmåltider til frokost dagen efter. Langt de fleste måltider er nemme at pakke ned i bokse, der både kan fryses og gå i mikroovnen. Så hjælper du problemet med madspild og sparer samtidigt de penge, du ellers ville have brugt på frokost. Et madbudget er altså en super sparevenlig løsning, hvis du vil have flere penge i husholdningen.

 

Brug internettet
Der kan være mange penge at spare ved at danne sig et overblik på internettet. Her kan du nemlig få et samlet overblik over supermarkedernes mange ugentlige tilbud og dermed finde ud af, hvor du gør dig den bedste handel. For at opfylde kravet om en madplan, er det nemlig en god idé at lave en huskeseddel hjemmefra, så du får hvad du går efter og ikke skal handle ad flere omgange. Du kan også handle dine varer på internettet og ikke nødvendigvis kun kolonialvarer. En husholdning behøver ofte meget mere end blot mad, så ved at sammenligne priser på internettet kan du spare mange penge på forskellige ting. Der er besparelser at hente på alt fra kattemad til kondomer, så hvis du står og skal bruge sidstnævnte, kan du jo starte med at klikke her for at se udvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *