Installer din varmepumpe selv – og spar penge

Flere og flere danskere tager luft til luft varmepumper til sig og gør dem til en del af deres hjem. Det kan man bestemt også godt forstå, for igennem de seneste år er varmepumperne blevet endnu mere effektiv. Før i tiden kunne de ofte døje med det nordiske klima, der til tider kan vise sig fra en meget kølig side, hvilket gjorde at varmepumpen ikke var det ideelle valg for danske boligejere.

I dag er der imidlertid kommet mange varmepumper, der er specielt lavet til det danske klima, hvilket vil sige, at man også kan nyde pumpens varme om vinteren. Se en oversigt over de bedste luft til luft modeller på denne hjemmeside.

Hvad er en varmepumpe?

Mange kender ikke til luft til luft varmepumper, men har nok set dem sidde på siden af især sommerhuse. Det er nemlig især her, at de smarte varmepumper anvendes. Pumpen monteres i en ydrevæg i huset – ofte husets største rum som stuen. Herfra kan varmepumpen trække luft udefra og sende det ind i huset. Det smarte ved denne anordning er, at varmepumpen kan trække varmen ud af luften udenfor, så det kun er varm luft man får ind i huset.

Dette er ikke alene ufatteligt smart – det er også økonomisk og miljøvenligt.

Tænk på tilstandsrapporten

En varmepumpe koster lidt at anskaffe, så det er en investering, der først tjener sig ind efter nogle år. Man skal imidlertid ikke tro, at det er penge ud af vinduet, hvis man flytter fra huset før.

En luft til luft varmepumpe kan være et kæmpe plus, når man forsøger at sælge huset. Langt de fleste kan se det praktiske i en varmepumpe og husets købere kan se frem til mange års besparelser med den.

Der er imidlertid én fejl, som nogen mennesker begår, når de får en varmepumpe. Eftersom varmepumpen er dyr at anskaffe, kan det være fristende at forsøge at spare penge andre steder. Dette sted bliver ofte installationen, der ikke er særlig kompliceret ved varmepumpe. Netop dette bliver mange lokket af, men selvom det måske ikke er så svært at få installeret en varmepumpe så den virker, så kan det være svært at installere den sådan at en byggesagkyndig godkender det.

Når en byggesagkyndig skal lave en tilstandsrapport, vil det give anmærkninger, hvis en varmepumpe ikke er installeret korrekt. På den måde kan det faktisk ende med at blive et minus for potentielle købere i stedet for et plus, som det ville have været, hvis den var installeret korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *