Sparre-motivation: Safaritur i Afrika med The Big Five

Her på siden handler det normalt kun om sparreråd, tips osv. Men i dette indlæg vil jeg vende det lidt om, og skrive om noget der kan være en motivationsfaktor til rent faktisk at sparre penge. Jeg har selv været på safari i Afrika for et par på siden, hvor jeg rejste med danske Tembo Safari og det var fuldstændig fantastisk. Jeg sparrede op til turen, ved at tage de små økonomiske valg i hverdagen, og på under 2 år havde jeg sparret op til turen.

Når du skal på safari i Afrika, er det næsten umuligt ikke at støde på en masse fantastiske dyr. I ørkenområderne finder du for eksempel ørne, kamæleoner, sjakaler og strudse, i de tropiske områder er der en mangfoldighed af eksotiske dyr som gorillaer, chimpanser og flodheste, og på savannen møder du alt fra antiloper, krokodiller og geparder til ’The Big Five’: Løver, Leoparder, Elefanter, Næsehorn og Bøfler. Udtrykket dækker over, at det er de fem afrikanske dyr, der er både sværest og farligst at nedlægge.

  1. De majestætiske løver

Med deres lysebrune pels, halen med en behåret pjusk for enden og hannernes store, buskede manker er løverne et elsket dyr overalt i verden. Som de ligger dovne og henkastet på savannens tørre jord eller (hvis du er heldig) i et træ, er de ikke det mest aktive dyr i løbet af dagen, men i løbet af eftermiddagen begynder disse vidunderlige skabninger at begive sig ud blandt hinanden i deres flokke, og om aftenen går hunnerne på jagt efter dagens bytte. De smukke løver er altid et godt motiv til dine billeder.

løve

  1. De storslåede elefanter

Når du står foran verdens største landdyr, elefanten i dens naturlige habitat på savannen på safaritur i Afrika, vil du blive bjergtaget af dens enorme størrelse, og du vil ikke undre dig over, hvorfor den er et af de sværeste og farligste dyr at nedlægge. Med en højde på op til 4 meter og en gennemsnitlig vægt på 6 ton er det fantastiske dyr svært at tage øjnene fra. Elefantens størrelse gør den også til et meget sultent og tørstigt dyr, og du vil derfor oftest finde den i nærheden af et frodigt område med masser af græs, buske og grene og vand.

  1. De jagede næsehorn

Næsehornet er ligesom elefanterne et stort dyr på op mod tre kilo, som du skal tage dig i agt for på din safaritur. De kan fra det ene øjeblik stå og græsse roligt på savannen for i det næste øjeblik at kæmpe mod hinanden. Næsehornet lever kun i Afrika, hvor de sydligt bredsnuede næsehorn er udryddelsestruede, fordi de bliver skånselsløst jaget på grund af deres horn, som er sorte, og du skal derfor være opmærksom på, at al handel med disse horn er strengt forbudt. Nyd dem hellere i deres rette element og tag en masse mindeværdige billeder.

  1. Den smukke plettede leopard

Leoparden er et smukt kattedyr, som elsker at slænge sig i trækronerne i savannens træer og i buskadset på sletten, så du skal virkelig være opmærksom og holde øjnene åbne for at få et blik af dette herlige dyr, når du er på safari. Leoparden anses som det sværeste dyr at nedlægge ud af ’The Big Five’, fordi den af natur er på vagt og god til at gemme sig. Leoparden er ligesom løven et dyr, der bedst kan lide at slappe af i løbet af dagen og jager derfor mellem solnedgang til solopgang. Desuden vil du oftest se leoparden være alene, medmindre det er en mor med unger, da det ikke er et flokdyr.

leopard

  1. De imponerende bøfler

Bøflen er nok ikke det smukkeste dyr ud af ’The Big Five’, men den har bestemt sin egen unikke karisma og et venligt udseende, som er svært at stå for, når du er på safari og ser den ved et vandhul på safaritur. Bøfler er flokdyr, som altid vandrer inden for det samme territorium i et bestemt område, hvilket gør, at de må ud på lange vandreture, når de har græsset for længe det samme sted. Oftest er der mellem 30-50 bøfler i en flok, men hvis du er heldig, kan du komme til at opleve en kæmpe flok på flere hundrede bøfler. Dét er værd at tage et billede med hjem af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *